BMA in Medical Travel

Zoals u inmiddels weet heeft BMA onlangs zowel een oplossing voor het Verloskundig Samenwerkingsverband, het VSP (Verloskundig Samenwerkings Platform), alsook een app voor patiënten ontwikkeld, namelijk MyBaby2B.

Beide onderwerpen kwamen aan bod in het programma RTL Medical Travel dat enige tijd geleden werd uitgezonden op RTL4. Het programma wordt gepresenteerd door Chimène van Oosterhout. Het filmpje kunt u hier bekijken.

Het zou kunnen dat er door deze uitzending over genoemde oplossingen vragen gaan ontstaan bij patiënten van uw ziekenhuis of VSV (of zelfs intern in uw ziekenhuis). Mochten wij bij de beantwoording hiervan kunnen helpen horen wij graag.

Medical Travel

Achtergrondinformatie:

Door middel van het Verloskundig SamenwerkingsPlatform (VSP) kunnen alle verloskundige zorgverleners binnen het VSV in elkaars dossiers kijken en gegevens delen. Eén van de voordelen van dit Platform is dat iedereen in het eigen systeem kan blijven werken. Daarnaast is er een uitgebreide logging van alle handelingen en is toestemming van de zwangere een vereiste om de gegevens te kunnen inzien. Het Platform gaat binnenkort in pilot en zal medio 2015 op de markt komen.

MyBaby2B is een app waarmee de zwangere vrouw, die begeleid wordt in het ziekenhuis, echobeelden direct op haar smartphone kan ontvangen en deze direct kan doorsturen naar familie en vrienden. U kunt dit uw patiënten, na een kleine installatie, gratis aanbieden. De aanstaande moeder zal middels een vergoeding de app kunnen downloaden op haar smartphone.

Betere zorg voor
moeder en kind
0 weeks
40 weeks
48 weeks